Örebro by night and på dagen

I lördags åkte Julia och jag buss till Örebro, nästan. Vi fick åka bil med Maja en liten bit helt fram.
Vi tre var hemma hos Majas föräldrars hus i Örebro, jätte stort och fint med massa fruktträd. Luktad underbart ska ni veta.
Vi åt pizza drack öl och vin, någon shot  i källaren innan några till kom sen bar det av in till city.
Stället, vid hörnet av torget, riktigt roligt namn, tog väldanslång tid att blanda en drink, vodka lime... mm, gott men fem minuter känns lite jobbigt.
kitch belsning på toaletterna, lite små kulsådär.

Söndagen gick vi inne i sraden och shoppade, åt kebabrulle i parken vid slottet. Riktigt mysigt.
På kvällen kom Emma hem, det var riktgit trevligt =)
Hon var saknad i helgen.

Tisdag idag, har kommit väldigt lånt med mitt projekt, baren, tror kanske att jag kommer bli klar i tid.. på torsdag morgon.
Åker hem på torsdag efer lunch, ska bli skönt att få komma hem lite och träffa Svea och mysa med henne.

Saknar mitt långa hår. såg bilder idag på det.
Men mitt börjar bli långt, lite långt.

Igår kväll var jag riktigt trött, skrattade åt allt,  hade riktigt kul inne på Emmas rum.
Har hittat en ny favvoplats, Emmas blåastol med högrygg och mjuk. 

Har städat hela lägenheten idag, det behövdes. Sög upp allt, även sånt som inte borde åka in i en dammsuga.



tomt

idag, just nu är det tyst.. helt tyst.. eller förutom miss li.
Emma åkte innan idag, hem skulle hon och till Halmstad på lördag och festa. Smått svartis.

Idag var det inga lärare på skolan, dem var på någon föreläsning tror jag, eller något sånt.
Tror ni alla kom till skolan?. Nej, vi var kanske fem stycken på lektionen.
Mathild bjöd på chokladkakor för hon fyller år på lördag men är inte här då. Det var gott. =)
Fick gjort klart mina zones, till min bar. Sen började jag skissa på bardisken och skrev massa papper, stödord och meningar om allt kändes det som. bl.a. om vilken känsla man ska få, hur väggar, tak och golv är och varför. Även om toaletterna. Har snott lite idéer från bonds toaletter och från hotellet i Norge.. Man får göra det om man vill =) tur för mig men GUD VA FINT DET KOMMER BLI.
Har lärt mig massa nya program på datorn, har lust att ha alla på min dator. Tänk vad mycket fint man kan göra och det är så kul.
Har nästan lärt mig macdatorer nu, de är lite konstiga måste jag säga. Det är smått jobbigt om man aldrig använt e innan.
Sen övar man på sin engelska hela tiden då allt Saskia skriver ä på engelska med några få ord på svenska, lite kul är det.
Martijn är inte här denna veckan. Han kanske kommer nästa vecka när vi ska redovisa detta projektet, vi går snabbt fram men sen har vi inget annat vi läser så vi jobbar med detta varje dag från morgon till kväll. Det är kul. Bara jobba med sånt här.
Detta året kommer gå så jädrans snabbt, vill inte att det ska ta slut, det är verkligen jätte kul. Undra vad man ska läsa sen då. Finns det mer sånna här linjer?
Kanske en fortsättningskurs? men vara här i två hela år?.. vet inte om man klarar det, det är så tyst och kallt. De löven som är kvar på träden är gula och röda.
Har beställt vinterjacka och jätte varma skor.

Är 600 kronor fattiagare pga av doktorn.. Det känns i kassan. Får inte handla något, så jag kommer hem.. usch

måste skaffa stickor..

Fick en hårtuss idag, det är inte okej ;)


Blir glad av tanken, kladdkaka efter recept nästa gång bara så funkar det ännu bättre!'

Kärlek


Aj! som tusan!! för fasiken

I måndagskväll spelade vi monopol, några på internatet och skolan. Jag är en jätte dålig förlorare, hemskt. Men vi var väl sju stycken, och kommer man dåligt i början med att få gå i fängelse och bara gå två steg så kommer man inte runt snabbt för att få börja köpa gator. När jag hade kommit runt mitt förbannade varv var det fem gator kvar att köpa, 5!! Det var blandannat den sista gatan som man typ aldrig kommer på. Men det gjorde jag ju då, och köpte den, två stycken kom på den under hela kvällen, bara två! Det funkar inte. Vart väldigt sur och Johan, (lärare) även fast vi sa i början att jag fuskar om jag är bank och sa att jag kunde vara bank så tyckte han att jag kunde vara bank... (?).. Men iallfall. När jag väl fick lite pengar, som på fri parkering och när två kom på min gata så blev jag naturligtvis otroligt glad med -Tjoo ho!! och massa leenden och ja, ni som känner mig vet vad jag menar. Johan tyckte jag skulle gå med i en dramakurs dem håller på att sätta upp. NEJ TACK!! teater är inget för mig!!

Har fixat min fot, utan!! bedövning. Grät så mycket att jag satte i halsen och ja, ringde mamma och grät så linserna nästan åkte ut. Sen till Emma som fick hämta mig hos doktorn. Usch, mår dåligt när jag tänker på det, hemskt!!

Emma var jätte snäll, hon köpte mjölk och champinjoner till mig och nu har hon kommit hem med o´boy, mums! Gissa vad jag ska dricka till frukost i morgon =) Emma är en bra lägenhetsdelare... haha.


Kan knappt gå, det gör verkligen ont. Ont som tusan!!

Saskia, hon har varit och rotfyllt sin tand, hon var helt bedövad i läppen när vi satt och pratade, lite små roligt..
Jag har valt powerfull som projekt, det ä så kul, min bar tar upp 2/3 delar av hela lokalytan.. Men det kommer bli så jädrans snyggt och coolt. Måste sälja min idé till någon som vill öppna en bar. =) Ska ha mina egen designae barstolar och andra stolar med materialet jag själv kommit på. (måste passa på att skryta)
Var inne på Martijns hemsida, det han har designat. Han är riktigt duktig, finns några saker jag själv vill ha.

Nu ska jag göra mat, massa mat med köttfärs som jag kan frysa in sen och bara ta upp.


Kärlek

Är så glad

Idag hade vi utställning, jag ställde ut fem stolar jag har gjort. Det kändes lite ovant att ha en utställning men det är kul. Jag har kommit på ett nytt material som jag har gjort två stolar i. Martijn och Saskia är såå nöjda med det =) haha.
Det är sant men det känns lite konstigt, vad ska jag kalla det?
Det är svårt att förklara materialet men det är hålbart, hårt men böjbart hur man vill och det håller och ja, jag är inte duktig på att berätta, enklare att visa. Ska ta bilder i morgon på det och lägga upp.

Vi började med ett nytt projekt i dag.
Den heter Formge en Bar utifrån Copenhagens International Fashion Fair (CIFF) Trendbeskrivningen.
Långt men det ska bli så kul, ciff.dk
Det är att det finns åtta olika trender i höst/vinter 08.
Inprocess
Power Full
Tomorrowland
Electrochoc
On the move
Dark fiction
Soft tech
Kitch Mix
Jag vet inte riktgit vad jag ska välja, funderar mellan powerfull, tomorrowland, on the move och soft tech.
Powerfull: Modern times. Build a bold and creative future like architecture of cities such as Shanghai or Dubai.
Tomorrowland: A strange, familiar dreamlike world. Mix periods. Invent a modern techno romanticism.
On th move: City culture, urban style. Graphics in prints, typography, pictograms, ballpoint drawings, stencils.
Soft tech: Modernromantic nostalgia in between the past and the future.
Vi ska sen översätta den trend jag valt till architektur och inredning. Look for more info on hemsidan ciff.dk skissa, bygga modell och make a presentation. Det ska bliså kul.
Märker att jag blandar svenska och engelska men det får ni leva med för allt är på engelska så det sker av sig själv. Tänker inte på hur jag skriver det.

Sparade detta inlägg i utkastet tror jag det heter..
Så jag spelade basket med Mathilda men det kom för mycket mygg så vi gick in.
Igår kväll, (torsdag till fredag) gjorde vi kladdkaka utan recept, vi gick på känslan och gjorde detta i stora tv-rummets kök, lägenheten där Martijn bor när han är på skolan. (lärare, han är här fyra dagar i månaden, torsdagar och fredagar, Martijn van den Bosch)
Tycker det är kul, vill också heta van den Bosch i efternamn, låter verkligen jätte bra!
Kladdkakan blev dock inte bra men martijn tyckte det, vet inte om han menade allvar eller bara ville vara snäll.. men men.
Ifredags så jobbade jag med min stol, den stora som skall vara i ateljen. Sen hade vi genomgång om skala och sånt. Får ha en kurs för mathilda sen ;) jag kan nämligen redan hur man räknar skala.
Stick och pysselgrupp har jag gått med i här på fritiden. Ska bli spännande, måste sticka något varmt. Det är redan kallt här, sån där kylig, kall, isig luft är det, som det är ibland på vintern hos oss. Löven faller ner på marken. Här är det höst nästan vinter känns det som. Måste skaffa varma skor ochj jacka.

I helgen är det marknad och tivoli, Axelstivoli, visste inte att dem åkte så långt men tydligen. Dit ska vi snart, kolla runt lite. Det blir på med strumpbyxor.

Jag har jätte kul här uppe. Alla är jätte roliga och vi kommer övernes (nästan)
Mathilda och jag skrattade så vi grät igår, vi säger samma sak samtidigt, skit kul.

Imorgon ska jag nog jobba lite i ateljen. och nu äer jag pannkakor, egna gjorda! =) de ni.

handlat

idag har jag varit i gallerian, det är väl tre affärer eller något. Otroligt litet med butiker som Fancy, morganskläder eller något, helt små kul.

Köpte dock lite saker på fancy, en noppare, för läpparna och väska. Riktgit bra saker =) sen har dem mitt nagellack också, så jag behöver inte åka hem för att köpa det =) super.


   

Igår var vi alla och såg på idol, längtar tills ikväll, älskar uttagningarna!! =)

i skolan:
Martijn är tillbaka, så vi fick ha lite en och en redovisning med vad vi gjort än så länge och vad vi tänker göra. Saskia var med och kom med idéer. Håller på med min stol och en limpistol, man blir beroende av limpistoler. =)
Vi ska ha uttställning på torsdag av 20 chairs, känns väl sådär men det får gå. Måste ta foto på mina ritningar också, dem skall också ställas ut. Ska försöka få några bilder att lägga upp här.


mina fötter gör ont.

mango+kokos+hallon

klockan är snart nio men det är snart dags för paj med, mango-hallon-kokos paj, det ska bli jätte gott.
Då vi inte har någon elvisp fick Emma vispa vaniljsåsen för hand, vilket är jobbigt!

Vi gick och handlade vid åtta och pratade om saker vi gör när vi är druckna, riktigt kul.
När vi kom hem tänkte jag tända vaniljljus och tappade tändstickan i ljuset så hela ljuset och folien runt började brinna, jag gjorde det inte med mening, men Sandra i ett nötskal.

Jag ska ge ut en ordbok med saker jag säger, då alla, precis alla har kul för ord jag säger.
-pytteskinn (gåshud) m.m.
Den ska heta på Sandras vis.

Storsäljare, helt klart!!


Var hemma i helgen, hemskt kul att träffa Sarah, jag pratade hela tiden kändes det som.
Sen fick jag träffa Svea, Älskar min hund. Hon har blivit så stor, det är sant!


Har fått det lite mer hemrevligare här uppe, nya gardiner som jag köpte på ikea, lite ljus och prydnadssaker.


Jag trivs på min skola, det är så kul även fast man måste tänka mycket och fantasien försvinner.

RSS 2.0