Opera

Idag hade vi opera workshop.
Tre väldigt duktiga operasångare/-skor var här på skolan, sjöng, pratade, undervisade... Inte riktigt men vi jgorde massa övningar med dem,
-Nu ska ni ta ett djupt andetag och sjunga ut en ren ton.
Julia och jag tittade på varandra, ren, Ren, REN ton, kan ju inte ens hålla en orenton ett längre tag, hur ska det funka med en ren! Men haha vet inte om det gick, hörde inte mig så mycket, tog inte i så jag dog som några andra...
När vi sen lunchade uppträdde dem lite till för oss. Tyckte om det, vill gå på "riktig" opera. Killen tyckte jag var duktigast, det är behagligare att lyssna på, tjejer får en annan röst som kan gå som en lång nål in i örat, gör lite ont. Men duktigt.
Riktigt roligt var det också, lite teater i det hela också.
När de uppträdde började det snöa, det snöade jätte mycket.
Det ärmycket snö ute på marken, det är kramsnö. Synd att mina kast är så jävligt dåliga så jag kan inte kasta snöbollar på någon.

Igår gjorde Emma och jag svampsoppa med bröd med soltorkadetomater, oliver, fetaost och flingsalt.
Favorit i repris.

Mina ljusa byxor är sjukt korta. Verkligen, ska ta bild senare och lägga upp.

..."what have I done..."

"I hope you feel the way I do..."
Anna Thernheim What have I done förmodligen den bästa låten just nu. Kan lyssna på henne hela tiden.
Anna ligger mig varmt om hjärtat.

Nu är det Söndag, det har varit helg och en ny vecka i morgon.
I fredags hade vi slutredovisningen efter det hade vi ett litet möte, vi elever som var kvar (5 st.) plus Saskia och Martijn, pratade om allt och det slutade väldigt hastigt med att Mathilda gav Saskia för många kommentarer ;)

Det blev Fidu fest ännu en fredag, riktgit kul var det. Det började i andra korridoren hos Mikaela och där var vi väldigt länge och där var det kul och trevligt, drack absolut mango, det har satt sina spår överallt ska ni veta. Gick sen till andra korridoren där det även denna dag var Emo-tema, men vi var utklädda på förra emo-tema festen så det räckte! Kändes inte som att det var mycket folk där, det var liksom dem vanliga, men det funkade, hade jätte kul. Dansade, fick målade läppar, åkte longboard... trillade men sen klarade jag mig, men inte utan Emma. Tack vare henne som jag kunde åka. Tack! =) 
Sen åt Viktoria och Jag... haha
Gick hem vid fyra, tidigare än vad det brukar vara när vi är där men hade sjukt ont i min fot.

Lördag morgon, Tina och Julia var hos oss och åt frukost, äggfrukost och med massa skvaller om gårdagen.
På kvällen gick vi till Sofia, en tjej i klassen som fyllde år. Var sjukt seg, inte riktigt på partyhumör. Tina, Julia och Jag gick hem vid elva, tolv kanske vet inte riktigt och så tittade vi på en film och åt apelsin och popcorn.

Idag snöar det, tror dock inte att det kommer lägga sig men det snöar.
Emma är jätte duktig och övar på sin engelskaläxa. 

Längtar lite hem faktiskt, saknar min säng, doften, soffan, svea, dem andra kan jag prata med men inte med dessa...

Motala nästa helg, sjukt spännande ska det bli, lite nervös men ska ta ner mina förväntningar, Julia tycker det är en bra idé. Man pratar roligt i Motala. 

 

ännu ett oi oi

Mycket igen som hänt. Det har varit lov, höstlov och redovisningar och massa kul.

Fredagen, när det var kartongredovisning. Det gick hur bra som helst. Kul att höra vad andra tänkte och tyckte om alla saker, maten var dock inte god någonstans, men Tina och jag hade kul vid vårat egna gjorda bord. Vi hade besök av Charlotte och Martijn, plus några råblonda tjejer från allmän...

           

Vi började med ett nytt projekt, allt i ett hus, 5*5*5m, det ska inte vara några lösa delar, inga möbler, men det ska komma möbler från väggar, tak och golv. Kommer bilder på det senare,i morgon, har redovisning då.

Lov, Höstlov!! Då var jag med Sarah,vi festade hade jätte kul =) Blev verkligen, verkligen jätte full. Men hade hur kul som helst. Sen var jag som alla andra i Sverige, på ge-kås. Sjukt mycket folk, köpte lite små saker som är bra att ha.
Det var skönt att vara hemma och träffa alla. Man fick världens kyssar av Svea, saknar henne jätte mycket. Sen saknar jag Sarah, kommer vara en evighet tills vi ses igen.
(bilder kommer)

Förra torsdagen var det utbildningsmässa i Örebro.
Julia och jag var i sista gruppen och försökte få folk att bli intresserade av att gå här. Riktigt kul hade vi.
Vi hade fullt upp med att spana på alla andra killar från de olika skolerna. Vi fastnade för Jönköping, Luleå, Chalmers (gbg) och Gotland. Dem var fina och roliga. Vi hade lätt den snyggaste montern... ?... Det tycker många och även Uppsala, då känns det så där bra ni vet.

I måndags var Victoria, Julia och jag i Örebro och skulle se låt den rätta komma in, Alla sa att den är hur bra som helst, att man blir jätte rädd. Men var i filmen händer det?? Ingen stans!!! Blev rädd en gång, EN GÅNG och det var när dem bytte sen till en annan där dem spelade basket inomhus. Vilket menas med, inget alls!! Vart så besviken så det finns inte!!!

nu ska jag äta, kasslegratäng.

RSS 2.0